Romania, nu arunca cu pietre, roaga-te

ANTI-BASE

Românii cer demisia preşedintelui si guvernului. Pe străzi oamenii se bat, ţipă, mulţi sunt nemulţumiţi. Cam aşa arata România ultimelor zile. Foarte mulţi oameni nemulţumiţi, care arată cu degetul spre conducătorii ţării. La televizor dezbateri peste dezbateri, iar in tot acest mediu, ai tendinţa de a-ti pune tot felul de întrebări. Unele dintre ele: Chiar e preşedintele buba? Guvernul putea face mai mult dar nu le-a păsat decât de buzunarul lor? pe deoparte,  iar pe de alta: Pe cine deranjeaza atât de tare preşedintele? Este vreunul mai bun care sa îl înlocuiască? Acestea sunt doar o parte din întrebările pe care si le pun majoritatea oamenilor. Si  găsim vinovaţi pe altii, vedem paiul din ochiul altora si dorinţa noastră e sa se schimbe ceilalţi, nu noi.
Acum stau si ma întreb, de ce a ajuns România aici, si nu pot sa găsesc decât un singur răspuns: Din cauza noastră a TUTURORA.
Din cauza celor care ies pe poarta fabricii cu diferite materiale, procurandu-le prin furt, din cauza celor care fenteaza statul neplatind TVA-ul, din cauza celor care angajează muncitori la negru dar si din cauza celor care acceptă sa muncească la negru, din cauza celor care iau mită dar si din cauza celor care dau mită, din cauza celor care înşeală, talharesc, fac trafic de persoane, prostituţie, dar si din cauza acelora care nu vor sa muncească dar pretind. E din cauza noastră, si din cauza egoismului nostru.
Suntem un popor creştin dar am uitat de Dumnezeu, am uitat de Cel care ne învaţă cum sa trăim prin propriul Sau exemplu. Da, este vorba de Iisus. El spune:
„Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.” (Ioan 8:7b)
Suntem noi oare drepţi, încât sa aruncăm cu piatra in cei ce ne conduc?
Nu, iar România nu are nevoie de un preşedinte bun, de un guvern capabil, de un partid puternic, cu toate ca si acestea sunt de dorit, ci România are nevoie de Dumnezeu. România are nevoie sa se întoarcă la Dumnezeu, sa trăiască cu Dumnezeu.
“Dar aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi.” (Daniel 11:32)

Liviu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s