Vesnicia

Image

Tudor Arghezi spunea: Nu de moarte mi-este frica, ci de vesnicia ei!
“Google-ind” putin pe net am gasit afirmatia de mai sus pe un site de maxime. Mi-am zis: Un om a crezut ca exista o vesnicie, iar aceasta credinta ii producea teama. Un scriitor consacrat care printre altele a scris si romanele Cimitirul Buna Vestire și Ochii Maicii Domnului, traia in teama si avea o perspectiva atat de sumbra despre vesnicie, despre o vesnicie gresita. Dar inca sunt foarte multi  oameni care o au.
Dar oameni buni, Isus ne spune: “Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.”(Ioan 17:3). Exista aceasta speranta, care ne-a fost daruita de catre Dumnezeu si care ne da o perspectiva pozitiva si anume, aceea asupra vietii vesnice. Viata vesnica pe care o putem capata prin credinta in Isus Hristos, aceea credinta care ne schimba viata.
Traind pe pamant dedicati Lui, celui care a murit pentru ca noi sa traim vesnic, si cunoscandu-l tot mai mult, nu numai ca nu ne va mai fi frica de vesnicia mortii, ci vom privi moartea doar ca ceva prin care trebuie sa treceam ca mai apoi sa ajungem la Tatal, la Dumnezeul care ne-a dat viata, care a creat cerul, pamantul si tot ce este pe El.
Altii suntem asa de prinsi de lucrurile pamantesti, de a munci pentru a avea o casa, masini, un job bine vazut si bine platit, incat avem doar perspectiva aceasta a vietii pe pamant, insa Dumnezeu ne spune: Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? (Matei 16:26). El ne vrea pentru El, si ne promite:  Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:33-34)
Sa privim dar catre El, catre singurul Dumnezeu, traind astfel in pace si in bucurie, stiind ca ce El a promis va si implini.
Dumnezeu sa ne ajute!
Liviu
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s